Specialiteiten

 

 • De Diabetische Voet
 • De Reumatische Voet
 • De Overige Risicovoet
 • Specialistische Technieken
 • Schimmeldiagnostiek
 • Madical Taping

 

De Diabetische Voet

 

Om clienten met diabetes op een verantwoorde manier te kunnen behandelen, ben ik in het bezit van het certificaat 'Voetverzorging bij Diabetici'.  De voeten van diabetespatienten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

 • de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen (angiopathie).
 • het gevoel in de voeten kan verminderen of zelfs uitvallen (neuropathie).
 • de voeten van stand kunnen veranderen.
 • de nagels verdikken en vaak vervormen.

Diabetespatienten hebben een risicovoet en daardoor extra aandacht nodig. Als u last heeft van eelt, kloven, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen, experimenteer dan niet zelf met uw voeten maar ga regelmatig naar een pedicure+. Ook als u geen voetklachten hebt, is het aan te raden enkele malen per jaar de pedicure te bezoeken voor een controlebehandeling. Het voorkomen van voetklachten is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Uw voeten worden zorgvuldig behandeld, de konditie wordt vastgelegd met een screening en met een blauwdruk kan de stand van de voet worden bekeken. Daarnaast kan ik u advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar de huisarts. Zij kunnen u doorverwijzen naar specialist of podotherapeut.

 

Een diabetische voetbehandeling wordt  vergoed door de meeste zorgverzekeraars. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

 

 

 

De Reumatische Voet

 

Veel reumapatienten  hebben voetklachten. Voetverzorgers worden daar veelvuldig mee geconfronteerd. Om hen goed van dienst te kunnen zijn en op een goede en verantwoorde manier te behandelen, ben ik in het bezit van het certificaat ´Voetverzorging bij Reumapatienten´. Voeten van reumapatienten hebben klachten zoals:

 • pijnlijke gewrichten door slijtage
 • ontstekingen in en om de gewrichten
 • slijmbeursontstekingen
 • standsveranderingen van de voet en of de tenen   
    

Niet alleen vanwege deze voetklachten gaan reumapatienten naar de pedicure, maar vooral omdat  de verzorging van de eigen voeten voor hen een probleem blijkt te zijn. Hun handen, schouders en heupen zijn stijf en/of pijnlijk. Daarbij komt dat veranderingen aan de huid en nagels de voetverzorging extra moeilijk maakt. Reden te meer om regelmatig een pedicure+ te bezoeken. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsproducten en een juiste schoenkeuze. Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar een huisarts. Zij kunnen u doorverwijzen naar specialist of podotherapeut.

 

Afhankelijk van uw zorgverzekering, komt u in aanmerking voor een vergoeding voor een behandeling van de Reumatische voet.. Klik hier voor een overzicht.

 

 

 

De Overige Risicovoet

 

Naast de Diabetische- en de Reumatische voet zijn er meerdere voeten die risico's lopen. Onder andere,

 • de Spastische voet,
 • de Verlamde voet,
 • de Oudere voet
 • de Verwaarloosde voet 

Veel voeten krijgen bij het ouder worden klachten en geven risico's door ziektes en ongemak.

Om deze voeten op de juiste wijze te behandelen heb ik het certificaat voor de 'Overige Risicovoet' behaald.

 

 

 


Schimmeldiagnostiek

 

Schimmelnagels zijn een groeiend probleem. Uw gezonde nagel wordt aangetast door een schimmelinfectie, de nagel kan verkleuren van okergeel naar geelbruin. De nagel wordt dikker, hobbelig en kan afbrokkelen. Meestal begint de infectie bij de grote nagel, maar de andere nagels kunnen volgen als er geen behandeling plaats vindt.

Om er zeker van te zijn dat uw nagels zijn aangetast door een schimmel, is het aan te raden om onderzoek te laten doen. De pedicure doet het volgende:

- van de aangetaste nagel wordt een monster genomen

- uw gegevens worden genoteerd

- het geheel wordt opgestuurd naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium www.lcpl.nl

- in het laboratorium wordt het monster onderzocht op schimmels

- vóór uw volgende afspraak is het resultaat bekend

- daarna kan gericht behandeld worden

 

Omdat ik het certificaat bezit wordt het onderzoek in het laboratorium door het ziekenfonds vergoed.

De behandeling door mij is voor eigen rekening.

 

 

De Techniek

Het maken van een Orthese

 

Als u last krijgt van vergroeiingen aan de tenen of uw voeten veranderen van stand, dan is het soms nodig om een orthese te maken om de veranderde stand te corrigeren of te ontlasten. Dit voorkomt vaak andere klachten. Deze orthese wordt door mij op maat gemaakt van een silliconenpasta met een verharder erdoor.

 

 

De Techniek

Nagelreparatie en/of -verfraaiing

 

Nagelreparatie:
Heeft u last van een kapotte, onregelmatige of blauwe nagel? Of heeft u last van een vervelende schimmelnagel die er ongezond uitziet of is afgebrokkeld? Met behulp van gel of acryl kan ik er weer een strakke natuurlijk ogende nagel van maken. Zo worden schimmelnagels en verkleuringen gecamoufleerd en kapotte nagels gerepareerd. De gel of acryl is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus alle variaties zijn mogelijk. Heeft uw nagel een schimmelinfectie en behandeld u die met speciale anti-schimmels druppels, dan kunt u die gewoon blijven gebruiken.

 

 

Nagelverfraaiing:

Als u geen problemen met uw nagels heeft, kunt u toch kiezen voor gel- of acrylnagels. Bijvoorbeeld french pedicure. De gel geeft een prachtige verstevigende laag over de natuurlijke nagels. 6 tot 8 weken hebt u supermooie, verzorgde en glanzende nagels en u hebt er geen omkijken naar. Een blikvanger voor de zomerperiode!

 

Voor foto's kunt u kijken onder de knop  NIEUWS

 

 

Nagelbeugeltechniek

 

 Door verkeerd schoeisel, te strakke sokken of aangeboren nagelafwijking, kunt u veel last ondervinden van nagels die een foute en/of pijnlijke groei aannemen. Ze gaan ingroeien in de nagelhoek, ze gaan rondgroeien(tunnelnagels).

Dit kan worden gecorrigeerd door een nagelbeugel, deze begeleidt de nagel tot een betere normale nagelgroei

 

 

Antidruktechniek

 

Hebt u last van een pijnlijke drukplek of een vervelende likdoorn of eeltplek, daar gaat u op den duur naar lopen met alle gevolgen van dien. U kunt dit gewoon drukvrij laten leggen zodat u minder pijnlijk kunt bewegen. Ook als de likdoorn en/of eeltplek is verwijderd dan kan de huid erg gevoelig zijn, ook dan is drukvrij leggen een optie.

 

 

 

Madical Taping

 

Tape om het genezingsproces te bevorderen of het corrigerend vermogen te aktiveren. 

Deze tape is te gebruiken bij voetaandoeningen zoals een hallux valgus (scheefgroei van het gewricht van de grote teen), hielspoor, platvoet.

De tape

 • creërt een positieve beïnvloeding van het gewricht
 • geeft pijndemping door drukvermindering
 • creërt circulatie verbetering
 • geeft ondersteuning    

Ook kan de tape gebruikt worden bij spierverrekking en -verzwikking. Bij vocht in het enkel of de knie.

Door de opgerekte (beplakte) huid, ontstaat er 'ruimte' waardoor de afvalstoffen de ruimte krijgen om door het lymphe-systeem afgevoerd te worden. 


 

 

 

 

 

 

 

Bereikbaarheid

Van maandag t/m zaterdag ben ik telefonisch bereikbaar. Bij geen gehoor... laat een bericht achter op de voice-mail en ik bel u terug. Of klik op deze link  en mail mij, janny@pedicurederoos.nl

Pedicure Cadeaubon:

Een leuk idee om een vriend, vriendin of familielid te geven. De cadeaubon is er vanaf € 10,- en kan voor elke behandeling of product gebruikt worden.Aangesloten bij:
 
 

 

Privacy:

Wij hechten veel waarde aan uw privacy, klik hier voor onze privacyverklaring.